Frisk dit køkken op med et nyt gulv

De fleste af os tilbringer meget tid i et af de mest nødvendige rum i vores bolig. Køkkenet er en essentiel del af hjemmet, og kan have stor indflydelse på, om vi trives hvor vi bor. Det er ikke kun af praktiske hensyn til madlavning, madopbevaring og spisested, at vi værdsætter lokalet. Ofte er det et samlingssted for hele familien, eller når du har gæster på besøg. Især hvis du er så heldig at have et smart køkken-alrum med plads til samtale, mens der kokkereres. Et nyt og flot køkken kan være dyrt at investere i, men måske du kan nøjes med at opfriske det gamle. Det er for eksempel populært at give udseendet et moderne pift ved at få malet skabslågerne og monteret nye greb. Du kan desuden vælge at tænke på køkkengulvet, hvilket kan være med til at ændre helhedsindtrykket mere end du måske forestiller dig.

Mere end bare en vaskbar overflade

Er du ekstra ambitiøs omkring gulvets brugervenlighed og holdbarhed, så se på muligheden for at få et epoxygulv i dit køkken. Det bruges nemlig tit i professionelle restaurantkøkkener og industrikøkkener. Det er en slidstærk gulvløsning, der blandt andet er rengøringsvenlig. Farven på køkkengulvet skal selvfølgelig matche køkkeninventaret, dog skal du huske på, at det, ligesom farven på væggen, kan give fornemmelsen af ekstra rummelighed. Lyse gulvfarver fremfor mørke? Hvad med en kontrastfarve? Træ, linoleum eller klinker? Overvej hvad du kan lide, eller hvad du synes passer bedst ind i helheden.

Blive gerne inspireret af andre

Det kan være svært at træffe et valg, ikke bare af hensyn til økonomien, men også på grund af de mange muligheder. Her kommer internettet igen til hjælp. Ligesom med al anden indretning, er det nemt at gå online for at få inspiration til udskiftning og forbedringer. Udbuddet af funktionelle og flotte løsninger er stort og varieret.