Væglamper til det lille køkken: Kan det lade sig gøre?

Flot indretning af lamper i køkkenet

Rigtig mange overvejer at få væglamper i køkkenet. Det er dog ikke alle, der har plads til det. Har man et lille køkken, er det derfor noget, man skal overveje nøje. Optager de for meget plads, vil de nemlig blot vil være til gene.

Har du selv et lille køkken, er du måske i tvivl om, hvorvidt du har plads til væglamper. I denne forbindelse er der flere ting, der skal være med i dine overvejelser. Du skal nemlig sikre, at du ikke ender med at fortryde din beslutning om at få væglamper.

Overvej om det er nødvendigt

Noget af det første, du skal gøre, er at overveje, om det er nødvendigt. Det skal naturligvis forstås således, at du skal overveje, om du skal bruge dem som arbejdslys. Det er nemlig ikke alle, der køber lamperne af praktiske årsager.

Såfremt det er nødvendigt at investere i mere lys, er du naturligvis nødt til. Er det blot som pynt, skal du sikre, at de ikke ender med at være til gene. Her skal du især overveje, om du faktisk har plads til at have de konkrete væglamper i dit køkken.

Hvor meget plads er der i køkkenet?

Når du skal vurdere, om du har plads til væglamper i køkkenet, er primært køkkenets størrelse, der har betydning. Dog har indretningen af køkkenet også betydning. Et stort køkken kan nemlig godt være indrettet således, at du ikke har plads nok til væglamper.

Derfor er det ikke nok at tage udgangspunkt i køkkenets størrelse. Derimod skal du tage afsæt i, hvor meget plads, der er i køkkenet. Mener du, at der er plads til væglamper, bør du forsøge at visualisere, hvor store væglamper, du kan finde plads til.

Forsøg at finde pladsbesparende væglamper

Har du indstillet dig på, at du vil have væglamper i dit køkken? I så fald skal du forsøge at finde pladsbesparende modeller. Heldigvis er der rig mulighed for dette. Du kan bl.a. finde et stort udvalg af dem her: https://da.lampefeber.com/produkter/125-vaeglampe-koekken/.

I og med, at udvalget er ganske stort, er der sandsynligvis også noget, der tiltaler dig. Når du skal vælge, skal du ikke kun have fokus på størrelsen af lamperne. Du skal også sikre, at de har et udseende, der harmonerer godt med den øvrige indretning i dit køkken.

De bør ikke stikke for meget ud fra væggen

Et godt tip er at holde dig til de lamper, der ikke stikker for meget ud fra væggen. Disse modeller kan ikke blot være til gene, når man arbejder i køkkenet. De kan også ende med at virke større end de er, fordi de stikker et godt stykke ud fra væggen.

Der er dog rig mulighed for at finde lamper, der ikke stikker for meget ud fra væggen. Af denne grund skal du ikke være bekymret for, at det er noget, der begrænser dig. Det er endda gældende, uanset hvad din stil og smag generelt er.