Skab den rigtige atmosfære med en flot lampe

Den rigtige belysning kan i mange sammenhænge skabe netop den stemning, som du har lyst til. Dette bliver ekstra tydeligt, når lys bruges i professionelle sammenhænge, for eksempel i film, i forretninger og på museer. Det er ikke kun lyskildens placering, men også farven på lyset, lysstyrken og ikke mindst lampen, som er vigtig. Mange kendte interiørdesignere har kreeret mange spændende og kreative lampemodeller. Hvis du tænker over det, kan du sikkert komme i tanke om flere ikoniske eksempler.

Se udvalget online

Bliv inspireret til dit næste køb af belysning ved at besøge en lampeforretning på internettet. Mange fysiske butikker har i dag en webshop, hvor du kan se alle de lamper, de tilbyder. Er du heldig, kan du finde en butik i nærheden af dig. Nogle gange er det en nemlig god idé, at svinge forbi forretningen for at se den valgte model i virkeligheden, fordi billeder set på en skærm kan give et forvrænget indtryk af farve og størrelse. Antallet af netbutikker er stort og ofte kan det betale sig at sammenligne priserne for at opnå den bedste handel. Husk at indregne fragtprisen og vælg en butik, der har troværdige kontaktoplysninger, gerne med en adresse og lager i Danmark. Nettet florerer desværre med fupbutikker, så se dig godt for, men med lidt omtanke er de lette at undgå.

Der findes mange typer lamper

Du har sikkert allerede flere lampetyper i dit hjem. Måske hænger der en pendel over dit spisebord, en spot eller to i gangen, en væglampe på børneværelset og der står en gulvlampe i hjørnet af stuen. Ofte tilpasser vi lampevalget efter omgivelserne og boligens indretning. Selvom designet og vores personlige smag har stor betydning, så vil den praktiske placering af lyskilden være med til at bestemme, hvilken type du kan opsætte. De færreste har plads til en høj lysekrone over stuebordet.