Derfor er belysningen i dit hjem så vigtig

God belysning kan gøre en enorm forskel på, hvordan det føles at være i et ethvert rum, fordi rigeligt med lys kan få et rum til at virke større og mere indbydende, hvis du gør det på den rette måde.

Om dagen er det godt med store vinduer, der får rigeligt med lys i løbet af dagen. Som hovedregel kan det siges, at vinduer mod syd får mest sollys i løbet af dagen, mens vinduer mod nord mest står i skygge.

Bor du i en lejlighed med vinduer mod nord, behøver du dog ikke bekymre dig! Lamper kan også gøre en stor forskel, når det gælder om at få et rum til at se mere rummeligt og hyggeligt ud. Læs videre for at lære mere om, hvordan forskellige typer kunstig belysning kan give dit hjem et friskt pust.

Forskellige typer lys

Belysning er ikke bare belysning. Når det gælder lamper, kan de have forskellig lysintensitet, og nogle belyser er større område, mens andre er mere fokuserede. Derfor er det relevant at vide, hvilken type belysning du leder efter, og hvad du gerne vil bruge den til.

Man kan overordnet tale om tre slags belysning:

  1. Stemningsbelysning: Denne type belysning skaber det primære lys i et rum ved at belyse det meste. Dette er normalt udgangspunktet, når du planlægger belysningen i dit hjem.

  2. Opgavebelysning: Her er der tale om belysning, som er mere skarp og koncentreret, så du kan se godt nok til at kunne udføre en opgave. Det kan eksempelvis være, når du laver mad eller læser en bog.

  3. Accentbelysning: Ved denne belysning er formålet at fremhæve forskellige dele af din indretning med en slags spotlight-effekt. Et eksempel på dette kunne være, hvis du gerne ville skabe ekstra fokus på en porcelænssamling eller billeder.

Det er altid en god idé at prøve at inkludere alle tre lystyper for at skabe en indbydende stemning i dit hjem, men du kan selvfølgelig også eksperimentere med de forskellige slags belysning for at skabe præcis det udtryk, du ønsker.

Stilfuld belysning

Udover at bidrage til stemningen i dit hjem, kan belysning også være med til at gøre din boligindretning endnu mere stilfuld. Der er et væld af flotte lamper, og de findes i mange forskellige farver og former.

Leder du efter belysning i dansk design, bør du overveje en Dyberg Larsen DL31 special edition. Denne stilrene lampe kommer i forskellige udgaver, så uanset om du leder efter en bordlampe, gulvlampe eller pendel, er du sikker på at finde noget for dig.