Udendørs belysning – både praktisk og hyggeligt

Når man bor i eget hus, skal man ikke kun tænke på de indendørs rammer, men også have øje for udendørsmiljøet. Dels har det betydning for om boligen virker velkommende på besøgende. Dels ønsker de fleste beboere at tilbringe tid i en eventuel have eller på terrassen som størstedelen af villaer, rækkehuse med mere har tilknyttet. Lamper og lanterner udendørs kan bruges på et utal af måder, både til at lyse op og vise vej, men også til at skabe stemning og glæde.

Oplysning til folket

Det er praktisk at sørge for belysning ved sin boligs indgange, særligt ved den indgang, man foretrækker udefrakommende at benytte. Det vil hjælpe besøgende til at finde derhen, samt at lokalisere dørklokken. I dag, hvor mange handler på nettet og jævnligt får leveret pakker, dagligvarer med videre, er dette vigtigere end nogensinde før. Ikke mindst da leveringer nu kan finde sted på næsten alle tider af døgnet, og dermed også når der er allermindst dagslys. Udover lys ved døren kan det være en god ide at sørge for lamper ved eventuelle trappetrin eller skråninger i flisegange – derved undgår man, at bude med flere snubler. Endelig kan belysning benyttes til at markere indkørslen, carporten og meget mere. Dette vil være til nytte for både besøgende og husets beboere.

Hyggebelysning

Når luften bliver lun nok til at man kan sidde udenfor om aftenen, kan det være rart med lidt lys omkring sig, især hvis man skal have noget at spise eller drikke. Men ellers kan strategisk placerede lanterner og lamper være med til at skabe hygge. De kan for eksempel fremhæve visse elementer i haven, såsom en skulptur eller særligt spændende plante. Nogle lanterner er desuden til ophæng i træer. Man kan få et utal af forskellige typer solcellebelysning, i et væld af farver og designs, så man kan skabe sit helt eget uderum.