Kolonihave? Her er alt hvad du har brug for at vide

Kolonihaver er en elsket dansk tradition, som appellerer til både unge og gamle. Især til folk i storbyerne som ikke har natur i nærheden, kan det være en kæmpe velsignelse at eje en kolonihave. Der kan dog være mange om buddet og derfor svært, at finde en kolonihave som ikke koster tæt på det samme som et hus. Skulle det være lykkedes dig at finde en dejlig kolonihave, så er der mange ting man skal overveje og huske på. Hvis det er første gang, så skal du ud og investere i forskellige ting, som du kan få brug for når du skal pleje haven. I denne artikel får du derfor et par tips, til hvad du skal sørge for at huske på. God læselyst!

Haveredskaber

Som kolonihaveejer, så er det nødvendigt at have forskellige haveredskaber til rådighed, så man kan holde styr på sin have. Derfor skal du som minimum ud at investere i en skovl, spade, kost, rive og hakke. En trillebør kan også være en god idé. Derudover kan det være godt med en græsslåmaskine og hækkeklipper.

Ting til indretning

De fleste kolonihaver er ikke bare et stykke dyrket jord, men en miniudgave af et parcelhus. En lille hytte med terrasse er drømmen for de fleste. Hvis du er så heldig at have et kolonihavehus, så kan du med fordel købe havemøbler, puder og potteplante skjuler, så du kan skabe en rigtigt hyggelig terrasse at sidde på.

Forskellige frø til dyrkning

Nogle vælger at bruge deres kolonihave til at dyrke egne afgrøder. Det kan for eksempel være kartofler, guleroder, jordbær og forskellige blomster og planter. For at kunne gøre dette, er det nødvendigt at besøge et havecenter og købe alle de frø du skal bruge. Herefter er det blot at smide dem i jorden og vande dem