Holdbare løsninger i det nye køkken

Er I ved at finde ud af, hvordan jeres nye køkken skal indrettes? Køkkenet er typisk et af de rum, der kræver en større investering, hvis det skal renoveres. Derfor er det også ekstra vigtigt, at der er styr på kvaliteten af det, I laver – ellers er det ikke meget, I får ud af det. En køkkenrenovering tæller alt fra bordplader til de hårde hvidevarer, og måske I endda har haft brug for ændret rørføring.

En ting, I måske ikke har tænkt nærmere over, er jeres håndvask. Det kan være fedt med en porcelænsvask, der skaber et mere stilet udtryk end en metalvask, som mange måske ellers har været vant til fra forskellige tidligere køkkener. Porcelæn er relativt nemt at vedligeholde, og så er det pænt – og I kan formentlig finde en i en farve, der passer til resten af køkkenet. Læs mere her: porcelænsvask køkken.

Størrelse, afløb og alt det andet, der skal huskes

En vask er ikke bare en vask. Der er mange forskellige spørgsmål, man kan have til dem. Skal vasken for eksempel være firkantet eller rund? Med en firkantet vask er der typisk rigtig god plads, men det kan være en fordel at vælge en, der ikke har alt for lige kanter – for det kan gøre rengøringen lidt mere udfordrende, end det ellers ville have været.

En anden ting er afløbet. Skal der sættes en almindelig, stålfarvet rist og stopper i, så I kan bremse vandet fra at løbe ud, eller har I lyst til for eksempel at eksperimentere i gyldne eller kobberfarvede materialer? Hvis I for eksempel har gyldne greb på skufferne, er det en fed måde at gennemføre den røde tråd på, ligesom det kan passe ind med bestik eller andre små ting, der også spiller en rolle en stor del af tiden i jeres køkken.