Sparer du op? Sådan når du dine økonomiske mål

Har du længe drømt om en familietur til det sydlige Spanien, eller har du forelsket dig i en ny bil? Der kan være mange grunde til at ville lægge penge til side. Men måske synes du ikke, at din opsparing forøges særlig hurtigt.

Har du brug for hjælp til at finde ud af, hvordan du effektiviserer din opsparing? Så læs med her for sparetips, du kan implementere i hjemmet, og som hele familien kan tage del i.

Hjælp hinanden med at spare penge

”Her i familien står vi altså sammen,” siger Lille Per i Far til fire – og den familie kender bestemt til at mangle penge. Men, som Lille Per også erfarer, kommer der ikke flere penge ved blot at trykke på en knap. Man må tage sparemetoder i brug!

I bør lægge en plan i hele familien om, hvordan I får sparet op til jeres drømmetur, -bil el.lign. Sæt en sparegris eller en tavle op i hjemmet, der kan symbolisere de penge, I sparer hver måned. Det vil give dine børn blod på tanden. Så skal de nok sørge for at få sparet!

Du kan fx se elpriser her for at vide, ca. hvor mange penge, I sparer, hver gang du og dine børn sørger for at slukke lyset, når I går ud fra et rum. Det må nemlig gerne føles sjovt at spare!

Gå på genbrugsjagt

Er en af spisestolene pludselig gået i stykker, eller er tekanden gået itu? Man kan ikke altid forudse sine udgifter, og derfor kommer I helt sikkert til at støde ind i ting, der kan blive en lille hæmsko for jeres opsparingsplaner.

Når uheldet er ude, og I har brug for en ny spisebordsstol, så overvej mulighederne for at finde en helt anden stol til ingen penge i en genbrugsforretning! Således kan I spare penge på de uforudsete udgifter!