Sådan indretter du et skønt hjemmekontor

Arbejdsmarkedet bliver mere og mere fleksibelt – og især pandemien har ændret på vores måder at arbejde på. Vi er flere og flere, der arbejder hjemmefra, og det stiller høje krav til hjemmekontoret. Vi kommer her med vores bedste tips til, hvordan du indretter et hjemmekontor, der er godt for både din produktivitet og dit fysiske og mentale helbred.

Adskil arbejdslivet fra privaten

Mange, der arbejder hjemmefra, har en tendens til at indrette sig med bærbar og notesblok ved spisebordet. Det er dog ikke den bedste løsning, da det er her grænserne mellem det private og arbejdslivet flyder ud. Det er derfor meget vigtigt, at du indretter et hjemmekontor væk fra hverdagens opgaver. Det er dog de færreste, der har et rum til rådighed til hjemmekontor. Hvis du ikke har det, bør du indrette dig med et bord, som du kun bruger til arbejdet, f.eks. et ekstra bord i stuen. Det kan være alt fra plankeborde og antikke skriveborde til flyvende skriveborde, men det er vigtigt, at bordet passer ind i din indretning, så du ikke ærgrer dig over din kontorplads.

Tænk ergonomisk

Du bør aldrig gå på kompromis med din arbejdsstilling – og det gælder også, når du arbejder hjemmefra. Tænk f.eks. på højden på dit bord, din kontorstol samt din nakkes vinkel. Mange ender med at sidde og kigge ned i en lille bærbarskærm, og det kan give problemer med nakken. Det kan du dog hurtigt løse med et eksternt, bluetooth-drevet mus og tastatur og et stativ til din bærbar. Andre sidder også i stole, som ikke er hensigtsmæssige til arbejdsmæssigt brug. Hvis du arbejdet meget hjemme, er det derfor meget vigtigt, at du investerer i en ordentlig stol, som er ergonomisk og behagelig at sidde i dagen lang.

Prioritér det visuelle

Dit kontor – eller din lille hjemmearbejdsplads i stuen – behøver ikke være kedelig. Det er meget vigtigt, at du gør din arbejdsplads lækker visuelt, så du kan føle dig inspireret og kreativ. Pynt gerne din plads med en potteplante, stearinlys eller smuk kunst. Det er en fantastisk måde at sikre at du præsterer allerbedst – især hvis du har indrettet din arbejdsplads således, at du kigger ind i væggen.