Kreative tiltag i hjemmet

Der er mange kreative måder at dekorere hjemmet, så det kan stå skarpt. En af de mere populære muligheder er at være kreativ med tapetet. Har du også lyst til at eksperimentere med væggene i hjemmet, så bør du læse med her! Her får du nemlig tips til, hvordan du både bliver inspireret til dit næste tapet, og hvorledes du får sat det korrekt op!

Spændende tapet

Der findes langt mere tapet end blot monkrone farver til væggen. Der findes nemlig mange typer af tapet, der udfordrer de konventionelle vægdesigns. Har du overvejet design tapet? Gå på opdagelse i tapeter af skandinaviske designere og nyd vægge, der ikke ligner hverandres!

Det er i al fald vigtigt, at du vælger den rette type tapet, når først du er faldet for et design. Bor du til leje, bør det kunne fjernes igen, og har du andre behov, er det vigtigt, at du finder tapet, der kan opfylde dem, før du kaster dig over projektet at sætte tapetet op.

Når du skal vælge tapet til dine rum, bør du overveje, hvilken funktion de enkelte rum har. Stue vil f.eks. bedre kunne bære et farverigt og spændende tapet end kontoret, hvor et mere subtilt tapet vil egne sig bedre.

Sådan sætter du tapetet op

Når du skal sætte tapet op, bør du først og fremmest måle væggene, så du ved, at du har nok tapet til at dækker hele området. Væggene skal desuden være helt rene og jævne i overfladen, før du sætter tapetet op. Derfor er det vigtigt, at du gør et grundigt forarbejde. Du vil værdsætte det til slut, når væggen har en flot finish!

Er du bekymret for, om du selv kan klare opsætningsarbejdet, kan du også hyre en professionel til at sætte tapetet op. Du kan også øve dig med mindre stykker på en anden overflade for at lære nogle teknikker.