Hvad kan du bruge en bogstavtavle til?

En bogstavtavle er en tavle lavet med små kubikker, så man selv kan sætte plastik bogstaver på tavlen. Bogstavtavler er blevet meget populære i danske hjem, hvor de bliver brugt dekorativt med en sød tekst eller et citat, som ejeren godt kan lide. Har du overvejet at købe en bogstavtavle eller har du fået en i gave og ved ikke helt, hvad der skal stå på den, så kommer der her lidt inspiration.

Du kan først overveje, hvor du vil have tavlen til at stå henne. Vil du have den til at stå i gangen ved din hoveddør, så vil det være optimalt at skrive en ”velkommen”-hilsen derpå. Det kunne for eksempel være ”Velkommen til vores hjem” eller ”Ude godt, hjemme bedst” eller ”Home is where the heart is”. Du kan også skrive husregler på tavlen, som for eksempel ”Husregler: Her får vi hinanden til at grine, vi giver hinanden omsorg, og vigtigst af alt, vi hjælper hinanden igennem tykt og tyndt”.

Vil du have bogstavstavlen til at hænge i stuen, kunne du skrive noget med hygge, ”Tid til hygge” eller ”Enjoy every moment”. Du kan også sagtens sætte et fedt citat på, som du er glad for. Det kan være ”Livet er det dejligste eventyr”, ”Det har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”, ”Lykken bliver aldrig mindre af at blive delt” og ”Reglerne for lykke: noget at lave, noget at elske, noget at håbe”.

Skal den hænge i køkkenet, kan du skrive noget omkring mad eller drikke. Det kunne for eksempel være: ”Det første man taber under en slankekur, er det gode humør”, ”But first coffee”, ”Kaffe er et kram i et krus” eller ”Køkkenet er husets hjerte”.

Skal bogstavstavlen hænge i soveværelset, kan du skrive noget med søvn eller drømme. Det kunne for eksempel være: ”Du ved du er forelsket, når du ikke kan falde i søvn, fordi virkeligheden er bedre end dine drømme”, ”Den travle dag er forbi. Nu er det tid til at slå sig ned. Luk øjnene og tænk på gode ting”, ”Hvis du kan drømme det, kan du også gøre det” eller ”Et liv uden drømme er som en have uden blomster.

Vi kunne skrive mange, mange flere, men i sidste ende er det helt op til dig, og hvad du godt kan lide af citater eller lignende.