Husk at tænke i børnesikring, når du vælger spisestel

Hvis du har børn i huset, eller det er noget, du går og ser frem til netop nu, så er det værd at skænke en tanke til dit spisestel. Der kan selvfølgelig være mange små ting at tage højde for, når det kommer til børnesikring. Derfor er det heller ikke nødvendigvis det, der vil fylde mest i din bevidsthed. Men som en venlig påmindelse kan du her få lidt gode råd til, hvordan du indtænker børnesikring i denne del at dit køkken.

Vælg børnevenligt bestik og service

Hvis dine børn er gamle nok til selv at spise, eller de blot er glade for at gribe ud efter ting, så skal du selvfølgelig også have spisestel, som er børnevenligt.

Som minimum kan det være en fordel at du anskaffer børnevenlige…

  • Glas

  • Knive, gafler og skeer

  • Tallerkner og skåle

Det vil altså blandt andet sige, at der ikke skal være nogle skarpe kanter på nogle af delene.

Derudover vil mange børneforældre nok også hurtigt blive glade for at have valgt modstandsdygtigt materiale så som plastik. Hvis dine børn griber ud efter tingene, er der nemlig også altid den risiko, at det falder til jorden. Så er det en fordel, at det ikke slås i stykker af det.

Hold det skarpe bestik ude af rækkevidde

Som voksen vil du naturligvis ikke kun have børnevenligt bestik og service derhjemme. Derfor skal der naturligvis også fortsat være plads til det finere stel. Det kan bare være en god idé at børnesikre det ved at holde de ude af rækkevidde for mindre børn.

Gem gerne de skarpe knive væk i højeste skuffe eller i en knivblok. Så længe dine børn ikke kan nå det, vil du også have en stor sikkerhed i at vide, at de ikke pludselig får fingre i noget, de ikke skal lege med.