Få en god start på vinterferien efter en skilsmisse

familie

Første ferie efter en skilsmisse er altid svær, hvad enten du er den der skal være sammen med barnet, eller den der skal være alene.
Herunder får du et par gode råd om hvordan du kan håndtere situationen bedst.

Skal du på ferie med dit barn

Er det dig der er så heldig at have barnet i vinterferien, så er her et par gode råd til hvad du kan gøre.

Lad barnet sige farvel. Dit barn skal tage afsked med den eneste anden person der betyder lige så meget i barnets liv som dig. Så selv om han eller hun måske glæder sig til ferien med dig, så er det svært at skulle sige farvel, så giv barnet og den anden forældre plads og god tid til at sige farvel.
Sørg derudover for at I får masser af kvalitetstid, I behøver ikke bruge penge på en dyr ferie eller andet, men det er vigtigt at I er sammen.
Det er også ok at savne. Når det er første vinterferie efter skilsmissen, så kan barnet nemt komme til at tænke på de ferier I har haft sammen som familie, og det kan du måske også. Tal om det med dit barn hvis barnet selv nævner det, og sig at det er ok.
Har dit barn brug for eller lyst til at tale med sin anden forældre mens I er afsted på ferie, så vær forstående og lad barnet gøre det. Jeres barn ønsker stadig at dele sine gode oplevelser med jer begge to.

strand

Hvis dit barn skal på ferie – uden dig

Det kan være rigtig hårdt at sende sit barn afsted for at hygge og have det sjovt, især når du ikke selv skal med, men det er ikke jeres barn der har valgt skilsmissen, og det er derfor vigtigt at du ikke giver barnet dårlig samvittighed ved at lade ham eller hende mærke at du er ked af det.

Snak med dit barn, hør hvad han eller hun glæder sig mest til, og fortæl også hvad du selv har af planer. Har du ikke nogen så sig at du glæder dig rigtig meget til at hygge hjemme med en god bog osv. Det er vigtigt for dit barn ikke at skulle tænke på om du har det ok, eller om du er ked af det osv.

Hjælp dit barn med at forberede sig til ferien. Måske skal der købes noget nyt tøj, eller skal der pakkes noget bestemt, så hjælp dit barn med det. På den måde kan barnet mærke at du støtter op om turen, og om den anden forældre

Efter barnet er taget afsted er det vigtigt at du ikke forstyrrer barnet og den anden forældre på ferien. Vær tilgængelig hvis dit barn har brug for det, men lad ham eller hende selv om at tage kontakten ved behov.
Måske får du et opkald/en besked eller et postkort, måske gør du ikke. Så glæd dig til at barnet kommer tilbage og i har noget at tale om.

Find flere gode råd til at håndtere forældrerollen efter en skilsmisse på https://www.skilsmissekonsulenten.dk/skal-dit-barn-paa-vinterferie/.