Sådan får du en bedre nattesøvn

De fleste af os oplever perioder, hvor man har sværere ved at sove. Hvis dette er et længevarende problem for dig, så kommer der her nogle råd til, hvordan du får en bedre nattesøvn. En af de største grunde til, at du har problemer med at sove, kan være din madras. Derfor kan det være en god idé at anskaffe dig en ny boxmadras. Dette kan både hjælpe dig med at sove igennem, men det kan også være en løsning, hvis du ofte vågner op med ondt i kroppen.

Pak skærmen væk

Selvom du anskaffer dig en ny boxmadras, og dermed ligger behageligere, så kan der også være andre grunde til, at du har svært ved at sove. Et godt råd kan være at pakke skærmen væk, og lade være med at kigge på din telefon eller computer, inden du skal sove. Alternativt kan du læse en bog før sengetid, for at gøre dig mere træt. Så bliver du ikke udsat for en masse lys, inden sengetid.

Vær mere aktiv

For at blive mere træt, inden du lægger dig på din boxmadras, så er det en god idé at være aktiv i løbet af dagen. Når du har været i gang i løbet af dagen, vil du være mere træt, når det er tid til at sove. Desuden bør du ikke drikke kaffe eller andre drikke med koffein inden sengetid, da dette kan gøre dig mindre træt. Det kan også være at du har tankemylder om natten, og det kan være svært at lukke ned for. Her kan det være en god idé, hvis du lægger mærke til dine tanker, og om det er nogle bekymringer, som du kan gøre noget ved. Måske vil løsningen være, at du begynder at italesætte de tanker, du har om natten, så du i fremtiden kan sove bedre.