Ombetrækning af lænestol: Disse overvejelser bør du gøre dig

Flot lænestol i kobberstof

Har du gjort dig tanker om at få ombetrukket din lænestol? I så fald er der flere detaljer, der er vigtige at overveje. Derfor er det naturligvis heller ikke noget, du blot skal springe hovedkulds ud i. Derimod skal du tage dig god tid til at overveje det nøje.

Når du først har fået ombetrukket din lænestol, er det nemlig svært at fortryde det. Du kan naturligvis sagtens få den ombetrukket på ny, men så ender det med at blive en bekostelige affære. Det må derfor siges at være bedst, hvis man rammer plet i første forsøg.

Skal det være stof eller læder?

Når du skal have ombetrukket en stol, er der flere detaljer, der er vigtige. Noget af det vigtigste er dog, at du overvejer, om det skal være stof eller læder. Begge dele har sine fordele og ulemper, hvorfor det i sidste ende er en personlig vurdering og beslutning.

Hertil bør det også nævnes, at det afhænger af, hvilken lænestol, der er tale om. Der er nemlig stole, der er pænere i læder end stof – og omvendt. Derfor er det bestemt også noget, der bør være med i dine overvejelser. 

Hvilken farve er den rette?

Det er ikke nok at overveje, om det skal være stof eller læder. Du skal også overveje farven. Igen er der som sådan ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det er derfor helt op til dig selv at vurdere, hvad du mener, der er den rette farve til din stol.

Føler du, at du har svært ved at vælge en farve, er det naturligvis oplagt at holde sig til sort. Det er gældende, uanset om det er stof eller læder. Sort er nemlig en farve, der passer ind i enhver indretning. Derfor er det også et sikkert valg.

Hvor meget må ombetrækningen koste?

Du bør også overveje, hvad du er villig til at betale for at få ombetrukket din stol. Der er nemlig stor forskel på, hvad det koster, alt afhængigt af dine krav til stof eller læder. Har du et fast budget, du skal holde dig til, kan det derfor sætte nogle begrænsninger.

Dertil er det også værd at nævne, at du bør vælge en aktør, der holder til nær dig. Det nytter ikke noget at vælge en udbyder med ombetrækning med showroom i Århus og Brønderslev, hvis du bor 200 km derfra. Så er det bedre, at du finder et andet sted.

Tip: Husk på den øvrige indretning

Når du skal have ombetrukket en stol, er der – som sagt – en lang række detaljer, der har betydning. Derfor kan det hele bliver lidt uoverskueligt. Det er især tilfældet, når du skal beslutte dig for stof, læder og farve. Der er nemlig ofte rigtig mange valgmuligheder.

For at gøre dit valg lettere, bør du fokusere på den øvrige indretning i det lokale, hvor stolen skal stå. Du skal nemlig sørge for, at den efter ombetrækningen har et udseende, der passer ind i den øvrige indretning.