Er der dækning på din adresse?

dækning mobil

Det er skønt at bo på landet. Der er ikke noget bedre end at have skov og marker omkring sig og ingen naboer tæt på. Der er bare én ulempe. Når det kommer til mobildækning er det somme tider problematisk at bo afsides. Der er nemlig ofte ikke ret mange sendemaster på landet, og det gør at dækningen bliver mindre god og somme tider decideret dårlig. Hvis du er generet af en dårlig mobildækning, kan du måske gøre noget ved det – kig på de tre nedenstående punkter og se, om der er nogle forbedringer at hente.

1. Det er sjældent man tænker over hvilke mobilmaster, der findes nær ens bopæl. Det er kun, hvis man har problemer med dækningen, man begynder at tænke over det. Hvis du vil tjekke, hvor der står master nær din bolig, kan du søge i mastedatabasen. Der kan du se både masternes placering i dit nærområde og hvilket mobilselskab, der benytter dem. Det vil selvfølgelig ofte være fordelagtigt at benytte det selskab, der har en mast tættest på dig.

2. Til tider kan det dog snyde lidt med de master, for hvis landskabet, der ligger mellem dit hjem og sendemasten er delvist dækket af en stor skov, indeholder en stor sø eller for eksempel en fjord, er fyldt med bakker og dale, eller har en stor betonbebyggelse, kan det gøre dækningen dårlig. I det tilfælde er det måske en mast længere væk, der vil give dig den bedste dækning. Så hav det med i dine overvejelser, inden du eventuelt skifter mobilselskab.

3. En anden ting du kan gribe til er at sørge for at spørge dine gæster, hvordan deres dækning er, når de besøger din adresse. Derved får du undersøgt hvilket selskab, der dækker adressen bedst, og du kan også se, om du med fordel kan skifte din mobil ud med en anden. Der er forskel på, hvor godt de forskellige mobiltelefoner modtager signalet.

Ved at gå igennem de tre punkter får du afklaret en hel del, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at få en bedre mobildækning.