Tips til at indrette med bøger

Er du lidt af en læsehest og har derfor mange bøger? Så ved du garanteret allerede, at det kan være svært at indrette sit hjem, hvor alle bøgerne bliver fremvist, uden at det ser rodet ud.

Bogreoler bringer noget stil, charme og hygge med sig i indretningen – hvis de bliver indrettet rigtigt. Bogreoler og bøger tilføjer nemlig noget personlighed til indretningen. Det er lige præcis grunden til, at det er blevet moderne at have bogreoler – også selvom man ikke har så mange bøger. Bogreolerne bliver derfor fyldt med bøger, souvenirs, billeder, vaser, planter og forskellige pynteting.

Har du mange bøger, kan du derfor lige så godt integrere dem i din indretning i stedet for at have dem til at være pakket væk eller bare stå og se kedelige ud. Her er nogle tips til at inkorporere dine bøger i din indretning.

  1. Dekorative bøger

Overvej hvilke af dine bøger, der er dekorative og passer ind i din generelle indretning. Måske bruger du hvid, blå og grå i din indretning af din stue. Se hvilke af dine bøger der passer ind i disse farver. Disse bøger kan du bruge mere dekorativt. Du kan for eksempel bruge dem dekorativt på nogle hylder. Stabel dem her oven på hinanden, sæt måske en vase eller en anden nipsting ovenpå. Derefter kan du sætte nogle flere pyntegenstande rundt omkring på hylden, som for eksempel planter og billeder. Mangler du bøger, der passer ind i dit indretningsfarveskema, kan du for eksempel kigge på Svare Studio, da de har mange æstetisk pæne bøger – og flotte pynteting som du med garanti også kan bruge i din indretning.

  1. Bøger og reoler

Har du mange bøger kan du med fordel sætte dem i en bogreol. Skal bogreolen være mere dekorativ, så kan du for eksempel skifte imellem hvilken halvdel af boghylderne der er bøger på og sætte pyntegenstande i de tomme rum. Dette giver noget luft i din bogreol, så den ikke virker så tung i rummet. Her kan du også kategorisere dine bøger, som du har lyst, det kan være i farver, bogserier eller andet.

  1. Reoler og hylder

Har du rigtig mange bøger, kan du vælge at bruge både det første og det andet tip. På denne måde virker dine bøger ikke for tunge, da de ikke alle sammen er samlet det samme sted.