Skandinavisk og naturlig indretning

Det er blevet rigtig populært at indrette hjemmet i skandinavisk og naturlig stil. Den skandinaviske indretningsstil er minimalistisk og tidsløs, hvilket betyder at den ikke bliver umoderne. Holder du den skandinaviske stil i dit hjem, bliver du ikke lige pludselig træt af din indretning, når de forskellige indretningstrends forsvinder. Det klassiske og lyse design går aldrig af mode – og så kan det nemt understøtte din personlige stil, hvis du vil tilføje denne til din indretning.

 

Kendetegnet ved den skandinaviske stil er stilrent og enkelt design, rene linjer og hygge. Designet føres generelt i hvide og lyse farver. Det klassiske og tidsløse er grundstenen i stilen, da det er en stil, der aldrig går af mode. Dette er også grunden til, at de hvide og lyse farver bruges, da disse aldrig går af mode og ikke virker voldsomme. For at stilen er tidsløs, bruges der ikke stærke farver, da disse kommer og går i indretningstrends.

Natur og træ er også inkorporeret i den skandinaviske stil, fordi disse for det første bringer noget stilrent og roligt til indretningen, samtidig med at de er med til at skabe noget hygge. Trægulve i forskelligt træ er derfor tit brugt, måske sammen med nogle enkelte gulvtæpper for at skabe endnu mere hygge i rummet. Træmøbler er også tit et hit – om man holder det i naturligt træ, eller maler dem i lyse farver. Det stilrene og naturlige går meget hånd i hånd, når det kommer til skandinavisk stil.

Funktionalitet er også vigtigt i den skandinaviske stil. Det nytter ikke noget, hvis hele hjemmet bare er pænt og stilrent – det skal også være funktionelt til det moderne menneske. De smukke og stilrene former, der er i skandinavisk stil, er derfor alt sammen lavet med en form for funktionalitet, da hele indretningsstilen er lavet med mennesket som udgangspunkt.

Den hyggelige atmosfære er et most med skandinavisk stil, hvilket går godt sammen med det hvide og naturlige, så det ikke kommer til at virke hverken for klinisk eller for gammelt. Stearinlys, puder, gulvtæpper er alt sammen med til at skabe den hyggelige atmosfære, der også hører til i et skandinavisk hjem – det er jo trods alt ’hygge’ vi er kendt for.