Lad din indretning passe sammen

Når du indretter dit hjem, så er der nogle ting, der er vigtige at tænke på. Det er blandt andet, at det hele bør passe sammen. Hvis du vælger møbler og pynt, der springer i alle retninger, så vil dit hjem virke forvirrende og rodet.

Vælg nogle indretningselementer, der passer sammen. Det vil give harmoni i dit hjem. Det vil få det til at se pænere ud. Det kan give dig lidt ekstra arbejde, når du indretter, men det vil være det værd.

Vælg samme størrelse

Du kan blandt andet tænke på, at dine ting passer sammen i størrelsen. Det vil ofte give sig selv, fordi de fleste møbler passer i størrelsen til et voksent menneske. Dit spisebord og dine spisebordsstole vil nok passe godt sammen. Men der er andre møbler, der fås i forskellige størrelser.

Du kan fx tænke på, hvor stort dit tv er. Har du et stort tv, så placer det på et stort tv bord. Det vil se underligt og skævt ud, hvis det står på et lille bord.

Har du en stor sofa, kan du vælge et stort sofabord. I sofaen kan du lægge nogle store puder.

Det er en lille ting at vælge størrelser, der passer sammen. Men det gør en stor forskel. Det giver harmoni.

Vælg samme farve

En anden ting, du kan tænke på, er farverne. Når du vælger møbler og finder ting, så prøv at vælge indenfor samme farvetema. Dine møbler kan fx alle være naturfarvede. Så passer de sammen. Mange af dine pyntegenstande kan fx være blå. Så passer de sammen.

Når du vælger mange ting i samme farve, så giver det ro. Man skal ikke forholde sig til en eksplosion af farver. Der er bare en enkelt farve eller et enkelt farvespektrum.

Vælg samme stil

Du bør selvfølgelig også tænke på at vælge samme stil i din indretning. Du må beslutte dig for en stil og så holde dig mest muligt til den. Har du meget forskellige møbler og en underlig blanding af nye og gamle ting i mange farver og stilarter, så er det forvirrende. Det vil ikke give ro i sindet.

Indretter du dig i én stil hele vejen rundt, så indgyder det ro. Der er ikke så meget forskelligt, der skriger op.

Stil kan være mange ting. Du kan vælge en gammeldags stil. Du kan vælge en enkel stil. Det er helt op til dig.