Indretningsstil: Industrielt

Der findes mange forskellige indretningsstile, som giver fuldstændig forskellige udtryk i hjemmet. Det giver nemlig et meget anerledes udtryk i stuen, hvis du indretter efter Fransk Landstil, end hvis du indretter efter New York stilen. Hvad du godt kan lide af udtryk, er derfor medbestemmende, når du skal finde ud af, hvilken indretningsstil du vil have i dit hjem. Er du i tvivl om, hvilken indretningsstil du skal vælge, kan du tage udgangspunkt i, hvilke møbler du godt kan lide. Dette kan nemlig have en rigtig stor indflydelse på din indretningsstil.

Denne artikel vil komme med en beskrivelse af den industrielle indretningsstil, så du får en ide om, hvordan denne indretningsstil ser ud og hvilket udtryk det giver i et rum.

Industriel indretningsstil kendetegnes ved kombinationen af gamle, klassiske elementer og mere moderne elementer. Det er derfor en god blanding af det gamle og det nye. Dette betyder også, at indretningsstilen er ret bred, da det kan være de moderne, rustikke møbler med rene linjer, eller de mere robuste og gamle møbler med kunstneriske udsmykninger.

Genanvendte materialer er også en stor del af denne indretningsstil. Din boligindretning vil gerne inkludere genanvendt stål, træ, læder, cement og eksponerede mursten. Det giver derfor gerne en lidt mere rustik og rå stil. Industriel indretningsstil handler derfor også meget om at få de rå materialer til at stå frem. Man bruger derfor ofte mere tunge møbler, gerne i materialer som stål, jern og naturlig træ.

Farver i den industrielle indretningsstil kan være meget forskellige. Man går typisk efter gråblå toner, brun, rust og grå. Metaller og metalfarver er også meget fremtrædende i hjemmet. Med denne indretningsstil kan du også med fordel bruge mørkere nuancer. Det er en stil der er god til at skabe fede kontraster, som giver en mere spændende indretning.

Den industrielle indretningsstil kan meget nemt komme til at virke tung, mørk og dunkel, så det er vigtigt at bruge en masse lys, hvor man kan. Dette kan nemt gøres ved at have hængende lyspærer – altså uden lampeskærm – i rummet. Disse skaber masser af lys, hvilket er rigtig god kontrast til de mere mørke og tunge designelementer.