Guide: Gardiner som anvendelige og indretningsvenlige

Gardiner er noget, som er at finde i de fleste hjem. Hvad enten det er i et hus, i en lejlighed eller måske i en campingvogn eller lignende. Gardiner fås i mange forskellige varianter, modeller og farver. Derudover kan de købes efter, hvilke slags vinduer du har i dit hjem. Nogle har måske mørklægningsgardiner i soveværelset, så lyset kan lukkes ude om natten. Hvor det i en stue eller i et køkken muligvis giver bedre mening at have et gardin med flere funktioner.

Gardinet med de mange funktioner

Et gardin kan være med til at sætte prikken over i’et i et hjem. Nogle vælger måske gardiner ud fra indretningen i hjemmet, som jo kan variere meget. Hvor nogle mennesker eksempelvis kan være til tunge stofgardiner, er andre måske mere til mere simple gardiner. Det gode ved gardiner og det, man vælger er, at de fås i forskellige mål. For eksempel kan du vælge lamelgardiner på mål, hvis det er den type stil, du er til. Så kan du først og fremmest afgøre, hvor lamelgardinet skal hænge. Hvis det er til et vindue, som går fra loft til gulv, kan de fås i den type længde. Andre har måske lamelgardiner i ovenlysvinduer. Det gode ved at vælge lamelgardiner er, at de fås i forskellige farver samtidig med, at de har funktioner der gør, at du kan rulle til og fra, som du ønsker.

Valget er dit og jeres

Om man vælger stof- eller lamelgardiner er det i hvert fald afgørende, at det passer ind i dit og din families behov. Hvis man bor alene, er det måske ikke nødvendigt med et gardin med en masse funktioner. Hvis I er en børnefamilie, kan det være en idé at tænke praktisk ved valg af gardiner. Nogle varierer måske gardiner efter ruminddeling i huset, hvilket også er en mulighed.