5 typer plakater som kan pifte ethvert hjem op

Hvis der er noget, som kan forandre et hjem, så er det plakater. Bor du f.eks. i en bolig, hvor du ikke må male væggen, så er plakater et godt alternativ til at give noget farve og liv til væggen. Måske har du nogle plakater, som trænger til at blive skiftet ud? Så kig med her og bliv klogere.

Franske plakater 

Man kan hurtigt leve sig ind i følelsen af at promenere langs de parisiske gader, når man kigger på nogle af de mange franske plakater. Og hvis du ikke nåede at få en med hjem, sidst du var i Frankrig, så bare rolig. De franske retro posters kan også fås i Danmark, bl.a. dem af den danske kunstner Peter Kjær-Andersen, der har tegnet den velkendte ‘Choucroute’. Plakaten afbilleder en nøgen kvinde med hovedbeklædning med ordene Choucroute skrevet ovenover.

Kunstplakater

Hvis du ikke har råd til at bruge en livsopsparing på et kunstværk, så kan alternativet være at anskaffe sig en kunstplakat. Både på danske museer kan man ofte få plakater af de kunstnere, der har udstillet på museet, men også på nettet. Kunsten er med til at give et rum noget personlighed, uanset om der er tale om Picasso, Hilma af Klint eller Dea Trier Mørch.

Filmplakater 

Er du en rigtig filmfan, er filmplakater et oplagt valg. Nogle gange kan de fås i den lokale biograf, men ofte må man ty til nettet for at finde den perfekte plakat. De kan både fås som den oprindelige filmplakat, men der er også illustratorer, som laver filmplakater i andet design.

Filmplakater kan have så stor kulturel indflydelse, at de får deres eget navn, bl.a. den oprindelige Star Wars plakat, som blev kaldt som ‘Style A’-plakaten, er blevet kendt verden over. 

Retroplakater 

Plakater i en vintage eller retro stil kan være med til at give dit hjem et helt specielt look. Mange plakater fås med retroelementer såsom kaffepigen fra Cirkel Kaffe, som er illustreret af Aage Sikker Hansen. Det kunne også være en retroforside fra magasinet Vogue, som ser en hel del anderledes ud i dag. 

Typografiplakater

Hvis du vil have en plakat hængende i stuen, som kan give associationer til et designerhjem fra et magasin, så er typografiplakater vejen frem. De fås med næsten hvilken som helst skrifttype, om det så er Futura eller Helvetica. Typografiplakater er med til at give dit hjem et meget rent og moderne look.